Barnehageselskapet saksøkte de tre og hevdet millioner barnehagen på Oppsal i Oslo skulle hatt utbetalt i momsrefusjon forsvant og ble brukt på toppfotballsatsingen til Manglerud Star.

Tirsdag var det duket for erstatningssak i Oslo tingrett, men nå bekrefter partene at man har kommet til enighet gjennom et hemmelig forlik.

- Vi har blitt enige om et utenomrettslig forlik, lyder den korte kommentaren fra Østmarka Idrettsbarnehages prosessfullmektig Joar Heide i advokatfirmaet Ræder.

Østmarka Idrettsbarnehage hevder de skal ha tapt opptil ti millioner kroner, men vel 3,5 millioner kroner er tidligere kommet inn gjennom et forlik med Stiftelsen Manglerud Kunstgressanlegg. Østkantklubbens toppfotballsatsning kollapset med milliontap før seriestart i 2011, og DN skrev i mars i år om tiltalen mot tidligere klubbdirektør Tom Arne Nyborg, som nekter straffskyld.

Tiltalt for utroskap og dokufalsk

Påtalemyndigheten hevder Nyborg skal ha begått grov økonomisk utroskap for over 25 millioner kroner og forfalsket dokumenter, men straffesaken er ennå ikke berammet i Oslo tingrett.

- Vi har avtalt at det er taushetsplikt om forlikets innhold. Tom Arne Nyborg er fornøyd med at det er inngått forlik, kommenterer Nyborgs forsvarer Morten Grønvigh i advokatselskapet Staff til DN.no.

Kjell Roar Kaasa og Simen Vikskjold var styremedlemmer i Manglerud Stars daværende satsning, men påtalemyndighetene har ikke straffeforfulgt andre enn Nyborg etter at fotballdrømmen endte i skifteretten.

Forretningsplanen til Manglerud Star innebar blant annet at det skulle bygges eldreboliger, helsesenter, flerbrukshall, parkeringshus og barnehager. Det skortet ikke på ideer som skulle finansiere toppfotballsatsingen i den lille andredivisjonsklubben på Oslos østkant.

Kaasa har ingen kommentarer

- Mine klienter visste ikke noe, og opplever denne situasjonen som et mareritt. De mener seg ført bak lyset, og har som tillitsvalgte brukt fritiden sin på breddeidrett og ungdomsmiljøet mot null betaling. Mine klienter forstår ikke hvordan de kunne forhindret Nyborgs ulovlige og klanderverdige disposisjoner, sa advokat Hans Petter Klevenberg Haugen til DN i mars.

Klevenberg Haugen representerer Kaasa og Vikskjold i erstatningssaken.

- Jeg har ingen kommentarer. Dette er taushetsbelagt, sier Kjell Roar Kaasa.

Måltyven spilte blant annet for Vålerenga, Rosenborg og Stabæk gjennom en årrekke før han avsluttet spillerkarrieren i Manglerud Star i 2008.

DN.no fikk søndag og mandag formiddag ikke svar fra advokat Hans Petter Klevenberg Haugen. Simen Vikskjold ønsker ikke å kommentere saken.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.