Milliardær og fotballentusiast Øystein Stray Spetalen (52) har tidligere investert noe av pengene sine i toppfotballen i Vålerenga.

Men nå er det den nyopprykkede klubben fra hans hjemby Sandefjord for alle penga.

Spetalen har nemlig inngått en avtale med Sandefjord der klubben får utbetalt 100.000 kroner i bonus for hver seier mot Molde og Vålerenga og 50.000 kroner for hver uavgjort, skriver vg.no.

– Egentlig burde jeg ha doblet bonusen i kampene mot Molde. Jeg har samme forhold til Molde i norsk fotball som jeg har til SV i norsk politikk. Molde er jo en helt kjønnsløs klubb. Helt fullstendig kjønnsløs, sier Spetalen til VG.

Lar seg ikke provosere

Sandefjord-trener Lars Bohinen er glad for at Spetalen engasjerer seg i Sandefjord.

– Oppgjørene med Molde og Vålerenga er bonuskamper både når det gjelder poeng og penger. Det blir vanskelig, men ikke umulig. Vi håper at Øystein engasjerer seg mer etter hvert. Samtidig har han ikke blitt rik på å kaste bort pengene sine, sier Lars Bohinen

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen lar seg ikke provosere av at Spetalen lokker Sandefjord med penger for å stoppe Molde, og sier det skal bli så vanskelig å ta poeng fra Molde at avtalen mellom Spetalen og Sandefjord aldri vil ende med utbetaling.

Hva Molde-investor Kjell Inge Røkke mener om avtalen er foreløpig ukjent, men kanskje han svarer med samme mynt?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Godkjenner TV 2s fotball-kupp