Siden 2009 har emiratarabiske Mansour bin Zayed bin Zultan Al Nahyan (44), mest kjent bare som Sjeik Mansour, brukt 10 milliarder kroner på den engelske fotballklubben Manchester City, skriver VG lørdag.

Det vil si at han har brukt i snitt 5,5 millioner kroner hver dag i fem år, eller 1826 dager på rad.

Milliardunderskudd

Klubben har fra sesongen 2009/09 til 2012/2013 brukt store summer på spillerkjøp, lønninger og på å nedbetale tidligere opparbeidet gjeld. Det har ført til at klubben har gått med samlet underskudd på 5,6 milliarder kroner.

Les historien om europeiske fotballklubbers pengebruk: Offside! magasinetPlus

Det har gitt klubben ett ligamesterskap og to cuptriumfer, men klubben er en av flere europeiske storklubber som har blitt satt i søkelyset for sin enorme pengebruk.

Har mye mer

Mansour er også visestatsminister i De forente arabiske emirater og er en del av familien som styrer emiratet Abu Dhabi. De skal være god for et sted mellom 800 og 900 millarder kroner, skriver VG.

Manchester City ligger på tredjeplass i Premier League når det gjenstår tre kamper av årets sesong.

Les også:

Strømmer til visning – frykter prisøkning

Slik fungerer boligspiralen dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.