Voldgiftsretten avgjorde i dag en flerårig uengihet mellom Stabæk Fotball og Vålerenga Fotball.

Dommen slår fast at Vålerenga må betale 5,6 millioner kroner til Stabæk i saken knyttet til en opsjonsavtale som ble inngått om fotballspilleren Herman Stengel i 2011, skriver Vålerenga på sin hjemmeside.

Har ikke penger

I følge VG har Vålerenga 14 dager på seg til å betale Stabæk. Til avisen sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i klubben, at Vålerenga ikke har pengene.

- Per i dag har vi ikke de pengene. Det er ikke vits å lyve om det. Nå må vi bruke noen dager på dette. Slik som jeg har skjønt det har vi 14 dager på oss til å betale. Vi må sette oss ned med Stabæk for å se om det er mulig å få utsatt deler av summen, sier han.

Hevet avtale

Utgangspunktet for saken er opsjonsavtalen for Stengel som ble inngått i 2011. Oppsjonspremier var på fire millioner kroner og forfalt 15.oktober 2011. Vålerenga valgte i november 2011 å heve avtalen.

De to tippeligaklubbene har vært uenige om avtalehevingen var rettmessig. I januar i år tok Stabæk ut stevning og Vålerenga svarte med motsøksmål i mars.

Forverring av økonomien

Vålerenga sliter for tiden økonomisk, og styreleder Åge Petter Christiansen innrømmer at dommen vil forverre situasjonen.

- Vålerenga Fotball tar voldgiftsrettens beslutning til etterretning. For Vålerenga Fotball betyr denne dommen at den økonomiske situasjonen forverres betraktelig. Voldgiftsrettens dom gjør situasjonen enda vanskeligere og mer dramatisk for oss. Vi må få bruke de neste dagene og ukene til å finne en mulig løsning ut av dette, sier Christiansen i en pressemelding.

- Fornøyd

Stabæk er meget fornøyd med dommen, sier styreleder Espen Moe på klubbens hjemmeside.

- Vi har hele veien vært av den oppfatning at det ble inngått en bindende avtale i 2011.  Når nå retten har gitt oss medhold i dette oppleves dette som riktig og i samsvar med hva som ble avtalt mellom partene i 2011, sier Moe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.