– Det er et skattekrav på i underkant av 600.000 kroner som ikke er betalt i tide. Han mener det er en misforståelse, og jobber med å rydde opp i dette, sier bostyrer Erik Råd Herlofsen i Advokatfirma Ræder.

Konkursen i enkeltmannsforetaket Jørgen Gomnæs Studio ble åpnet i forrige uke, og første skiftesamling vil bli holdt i Oslo byfogdembete tirsdag 2. mars.

– Om cirka en måned vet vi hvor mange kreditorer som er inne i bildet. Klarer han å refinansiere alt da, så er det en mulighet for at boet blir tilbakelevert, sier Herlofsen som understreker at fotografen samarbeider godt med ham som bostyrer.

Høy internasjonal stjerne

I Norge er Gomnæs kanskje mest kjent for bildene han tok av kongefamilien i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum i januar i år. Men han har også en høy stjerne internasjonalt etter å ha hatt bilder på trykk i publikasjoner som Elle, Harper’s Bazaar, New York Times og Marie Claire.

LES OGSÅ:Kjent blogger slått konkurs

Gomnæs har også jobbet for motehuset Armani, og er en av få norske fotografer som har hatt separatutstillinger på Nationaltheatret i Oslo.

Tidligere var Gomnæs tilknyttet agentbyrået Tinagent, men sammen med flere andre fotografer meldte han for kort tid siden overgang til nyoppstartede Coup.

Jon Harald Skeie Hoff i Coup Agency er agenten til Gomnæs, og svarer følgende om konkurssaken i en tekstmelding til DN:

– I forbindelse med skjønnsligning av en merverdioppgave, samt dårlig kommunikasjon mellom Jørgen Gomnæs og Skatt Øst, ble Jørgen Gomnæs' enkeltpersonforetak erklært konkurs. Jørgen har både evne og vilje til å gjøre opp for seg og jobber nå med å få saken ut av verden, skriver han.

Les også:
Fikk tyn for å ikke gjøre nok for gründere: Tar DNB og Telenor i forsvar

«Vi er et bitte lite Mikke Mus-konsern i et stort mediehav»

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Slik blir den nye Samsung Galaxy S7:

Samsung Galaxy S7 lansering
Gjennomgang av de nye flaggskipene til Samsung.
02:48
Publisert: