Det er politiadvokat Camilla Søby som har levert siktelsen til Oslo tingrett.

Neste fredag må Morten Krogvold møte i Oslo tingrett siktet for dette forholdet og at han ikke leverte selvangivelse for årene 2007, 2008, 2009 og 2011. Siktelsene refererer seg til bokføringsloven og ligningsloven.

Fotograf Morten Krogvold vil få avgjort sin straff gjennom en tilståelsesdom, noe som vil gi ham strafferabatt.

LES OGSÅ: Risikerer fengsel etter pengerot dn+ (DN+)

Det var Skatt øst som anmeldte Morten Krogvold til Oslo politidistrikt for manglende regnskapsførsel.

«Dårlig oversikt»

Morten Krogvold fortalte Dagens Næringsliv for en uke siden at han over lang tid har hatt for dårlig oversikt over hvordan regnskapet hans er blitt håndtert.

– Det er mitt ansvar og jeg er fryktelig lei meg for det. Jeg tok tak i det så snart jeg ble klar over mislighetene og jeg har hatt et godt arbeid med myndighetene under denne prosessen. Jeg har tatt ansvar for feilene som ble gjort og ryddet opp. Alt det utestående er gjort opp. Jeg har lært mye av det som er skjedd og har sørget for at det nå er profesjonelle som tar seg av økonomien min, skrev Morten Krogvold i en epost til DN.

«Tatt ansvar»

Krogvold innrømmet at det var ene og alene hans ansvar for at han ikke hadde hatt kontroll på skatteinnbetalingene i perioden.

– Jeg er ikke flink med regnskaper og overlot ansvaret til andre uten selv å følge opp tilstrekkelig med at jobben faktisk ble gjort. Ingen har bevisst gjort noe galt her. Fra første stund har jeg tatt ansvar og sørget for å få hjelp til å rydde opp. Jeg er også innstilt på å ta den dommen samfunnet mener jeg fortjener, sa Morten Krogvold til DN.

Morten Krogvold er særlig kjent for sine portretter av kunstnere, politikere og andre berømtheter. Han har utgitt en lang rekke bøker, holdt utallige utstillinger og driver en aktiv undervisningsvirksomhet i inn- og utland. Morten Krogvold har i disse dager en større utstilling i Nasjonalbiblioteket i Oslo.

 

Se DNtv: Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?

Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?
Det skjer neppe med det første, men i fremtiden kan en robot som denne ta i mot deg når du skal sjekke inn på flyplassen eller på hotellet.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.