Nå vil brødrene, sammen med storeierne Orkla og DnB Nor, børsnotere vakt- og sikkerhetsselskapet Vakt Service, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet ble etablert for 21 år siden sammen med kameraten Rune Hogsnes, med 60.000 kroner i aksjekapital. Ideen var å vokte hytter på Tjøme.

- I starten var det mødrene våre som var telefonvakter. Gutterommet ble brukt som kontor og vaktbilen var en gammel Volvo, forteller de to brødrene til DN.

Nå er Vakt Service Norges tredje største sikkerhetskonsern med en omsetning ifjor på 1,1 milliarder kroner. Fra hovedsentralen i Tønsberg håndteres syv millioner alarmsignaler og 41.000 utrykninger årlig.

Pengeflytter

Selskapet er også en gigant på pengetransport og håndterer rundt 37 milliarder kroner i året, eller 70 prosent av alle sedler og mynt som er i omløp i Norge.

- Målet er å være en totalleverandør. Vi satser blant annet inn mot industri- og offshorenæringen, hvor vi i dag leverer sikkerhetstjenester til selskaper som Statoil, Esso og og Shell, sier Heine Wang til DN. Wang-brødrene eier hver 12 prosent av selskapet.

Orkla kom inn som største eier i selskapet for to år siden, og betalte den gang 87 millioner kroner for 14 prosent av aksjene. Andre som også kom inn på eiersiden er Institusjonen Fritt Ord, Kid-gründer Jul Andrew Gundersen og DnB Nor-konsernet.

Nå vurderes børsnotering som et av flere alternativer for selskapet.

- Vi har langsiktige eiere, men alle ønsker å ta gevinst en gang. En børsnotering gir oss også mulighet til å hente mer penger som kan brukes til videre vekst, sier Wang til avisen.







(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.