Ståle Kyllingstads formue er langt fra en stillestående bankkonto. Oljeservice-sjefen og seriegründeren starter og kjøper stadig nye selskaper. Årets skatteliste viser en formue på 154 millioner kroner. Inntekten er på 8,5 millioner kroner og skatten på 44 millioner.

- IKM går så bra. Da bygges formuen, sier en blid Ståle Kyllingstad på telefon fra bilen på vei til et møte.

I 2011 var Kyllingstads ligningsformue overraskende null, og til Stavanger Aftenblad sa Kyllingstad at det var resultat av god planlegging. Året før var den imidlertid på 278 millioner, mens den tilbake i 2006 var på 798 millioner kroner.

Ny vekst i containere
- Årsaken til nullen i 2011 er investeringer i eiendommer. Det var litt humoristisk ment da jeg uttalte at det skyldes god planlegging, sier han i dag, og viser til at investeringen fra det året var dyr, og fortsatt er krevende for konsernet.

Men i ligningstallene for fjoråret overskygger suksessen i resten av konsernet disse utfordringene, og Kyllingstad fortsetter veksten. Fredag ble det kjent at Kyllingstad utvider konsernet med containerselskapet Uniteam, som han kjøper fra bedrageridømte Harald og Jan Tommy Engh.

- Det er et marked som vi tror på og som vi til dels kjenner noe til. I tillegg stemmer kjemien, vi liker forretningsideen og måten selskapet drives på. Vi har tro på at dette er et selskap vi kan få til å vokse, sier han.

Med 50 oppkjøp på samvittigheten har Kyllingstad bred erf#229 med overtagelser.

- Har du noen betenkeligheter med å kjøpe et selskap fra bedrageridømte?

- Nei, man må skille mellom selskapet og eierne. De ansatte i selskapet kan ikke lastes for det eierne har gjort, sier han.

Lite til til å nyte formuen
Blir Uniteam nok en suksess, bidrar det til ytterligere formuen for den 53 år gamle seriegründeren fra Klepp.

- Gir formuen deg noen muligheter?

- Ja, det gjør den vel. Men det tenker jeg lite over. Mange som står på den listen jobber så mye at man ikke tenker så mye på det, sier Kyllingstad.

- Og du er en av dem?

- Ja, jeg er nok det, sier han.

- Planlegger du for noe annet?

- Nei.

Kyllingstads selskaper er nesten alle leverandører til oljesektoren. Han har til sammen 2600 ansatte og er etablert i 12 land.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.