Til tross for at appellasjonens regler ikke tillater det, forstetter nemlig den tidligere arkitekten Eloi Durrbach å lage sine berømte viner med en drueblanding av 50/50 syrah og cabernet sauvignon.

Domaine du Trevallon ligger i den nordlige delen av Provence ved landsbyen St. Remy en Provence og har siden 1973 produsert noen av regionens mest sagnomsuste viner.

Eloi startet med de tradisjonelle sør-franske druene mourvedre og grenache, men etter flere innhøstninger med problemer med umodne druer besluttet han å plante syrah og cabernet sauvignon i stedet. Dette resulterte i konflikter med de lokale myndighetene siden disse druene ikke var en del av den lokale appellasjonen.

Resultatet ble at vinene ble solgt under Vin de Pays Bouches du Rhône, som tillater bruk av cabernet sauvignon.

Vinene er nå tilgjengelige i Norge og må bestilles.

61417 Domaine du Trevallon 1999
Provence, Frankrike
410 kroner
91 poeng
Domaine Wines
Pepper, kjølig rød frukt og tre på duft. Strenge tanniner og markant syre med balansert og noe rustikk frukt. Lang avslutning med en tørr finish. Kan drikkes nå, men vil fortsatt vinne på noen år til i kjelleren. MB

61419 Domaine du Trevallon 2004
Provence, Frankrike
410 kroner
90 poeng
Domaine Wines
Tre og mørke, modne røde bær på duft. Heftige tanniner og markant syre på smak. Lengde som varer og varer. Veldig ung, men akk så god. Trenger tid i kjelleren for å komme til sin rett. Nytes om syv til ti år. MB

61418 Domaine du Trevallon 2000
Provence, Frankrike
425 kroner
89 poeng
Domaine Wines
Rustikk duft med innslag av tre, lær og plommer. Moden med tydelige og balanserte tanniner, god syrestruktur og lang tørr finish. Drikker godt nå, men vil holde i tre til fire år til. MB(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.