Finansekspoert Espen Gaarder Haug, som også går under navnet "The Collector" fordi han samler på opsjonsprisingsformler, har jobbet åtte år på Wall Street. Nå drar han hjem til Ås og blir professor i finans på Handelshøgskolen ved UMB, Universitetet for miljø- og biovitenskap (tidligere Landbrukshøyskolen).

- Jeg valgte UMB delvis på grunn av lokalisering, samt fra Wall Street har jeg jo en viss erf#229 i å velge ut ting som er på vei opp. Det virker for meg som Handelshøyskolen på UMB er på vei opp og at det er et trivelig miljø der, sier Gaarder Haug i en pressemelding.

Espen Gaarder Haug har forfattet flere bøker og artikler innen finans, spesielt på området prising av opsjoner og har doktorgrad fra NTNU, der han også har jobbet som førsteamanuensis. Han har mange års erf#229 som aktiv forvalter og researcher hos blant andre JPMorgan Chase, Chase Manhattan Bank og Den Norske Bank.

Spår global kollaps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.