Både valgekspert Aarebrot og advokat Frode Sulland kritiserer i Dagsavisen politiet for at de først henla saken mot Drevland. Fredag ble ordføreren og havnesjefen i Bergen, Inge Tangerås, siktet for grov korrupsjon.

- De jeg er virkelig er forbannet på, er politiet i Bergen. De henla saken etter bare timers gransking. De som var ansvarlige for henleggelsen burde få sparken. Å henlegge en sak mot ordføreren som er på valg, lukter i hvert fall korrupsjon. Til slutt ble det altså statsadvokatembetet som måtte presse dette gjennom. Bergenspolitiet burde skamme seg, sier Aarebrot.

Advokat Frode Sulland er også kritisk til håndteringen:

– En sak med påstand om grov korrupsjon hos en høyprofilert folkevalgt, det er noe man må ta på største alvor og ikke bare legge bort, sier han.

Hordaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere påstandene overfor avisen, og henviser videre til påtalemyndigheten. Påtalemyndigheten viser videre til statsadvokatembetet, ved førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen. Han vil ikke si annet enn at det var han som ba politiet etterforske saken likevel og at slikt ikke skjer så ofte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.