Mandag ble det kjent at styreleder Trond Mohn ønsker å selge pumpeprodusenten Frank Mohn til det svenske industri- og ingeniørkonsernet Alfa Laval for 13 milliarder kroner kontant.

 

- Ingen store visjoner

Klubbleder og styremedlem Roar Langeland i Frank Mohn As vil ha mer informasjon på bordet før han uttaler seg konkret, men opplyser foreløpig at han ikke tror eierskiftet vil ha mye å si.

- Vi må la dette synke inn, og jeg har ingen store visjoner om hvordan dette kommer til å bli, sier han til DN mandag.

- Mange spørsmål

Langeland har vært ansatt i bedriften siden 1979 og vært styremedlem i drøyt et år. Den erfarne maskinarbeideren og operatøren påpeker at gjennomsnittansenniteten i hjørnesteinsbedriften på nord-vestlandet er stor. Der er det nå mange som har flere spørsmål og diskusjonen er pågående, påpeker han.

- Det er mange spørsmål, og jeg er ikke skeptisk i utgangspunktet for å si det sånn, men må ha mer informasjon før jeg gjør opp en mening, sier han.

Rykter

Ifølge Langeland har det den siste tiden versert rykter om at noe var i gjære. Likefullt kom dagens melding overraskende på ham.

- Det var forsåvidt overraskende at det til syvende og sist gikk den veien som enkelte hadde spådd, sier han.

Klubblederen registrerer at styreleder Trond Mohn og sønnen Frederik ser ulikt på at virksomheten selges.

Faren kontrollerer drøyt halvparten av Frank Mohn gjennom Framo Developments, mens sønnen eier 32,2 prosent. Det er ikke kjent hvorvidt salget også omfatter sønnens andeler, eller om beslutningen er tvungen ved simpelt flertall.

- Vi har fått med oss det som har skjedd, og at det har vært en uoverensstemmelse uten at det har rotet noe til, sier Langeland.

- Veldig gode tider

Frank Mohn-konsernet har sett driftsinntektene falle i kjølvannet av finanskrisen, mens milliardoverskuddene har variert i styrke. Fjoråret så imidlertid omsetningen øke til 3,1 milliarder, opp fra 2,4 milliarder året før.

Klubblederen påpeker at virksomheten gjør det bra om dagen og at fremtidsutsiktene er gode.

- Nå er det jo vekst igjen og det er veldig gode tider, sier han.

Les også:
Trond Mohns sønn: - Skam deg!
Frank Mohn-konsernet solgt til Sverige for 13 mrd.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.