Høyrepopulisten Geert Wilders og hans parti PVV ligger an til å få bare 19 av de 150 setene i nasjonalforsamlingen i Nederland, ifølge en valgdagsmåling.

Statsminister Mark Rutte og partiet sentrumhøyrepartiet VVD ligger an til å bli størst i valget i Nederland med 31 av 150 seter i nasjonalforsamlingen, ifølge en valgdagsmåling.

Valgfunksjonærer forsikrer om at folk som fortsatt står i kø klokken 21, skal få lov til å avgi stemme.

Oppmøtet har vært overraskende stor i valget, som er blitt omtalt som en lakmustest for høyrepopulismen i Europa før valgene i Frankrike og Tyskland senere i år.

Tre partier ligger på delt andreplass med 19 seter hver, viser målingen, som er gjennomført av Ipsos for fjernsynskanalene NOS og RTL. De tre er Geert Wilders' parti PVV på ytre høyre, det sosialliberale partiet D66 og det kristendemokratiske partiet CDA.

Det grønne partiet GroenLinks ligger an til å få 16 mandater, en firedobling fra valget i 2012.

Den store taperen i valget er sosialdemokratiske PvdA, som ifølge valgdagsmålingen faller til 9 mandater fra 28 mandater i dag.

Klokka 19.45 meldte gallupinstituttet Ipsos at 73 prosent av de stemmeberettigede hadde avgitt stemme, mot 65 prosent på samme tid i forrige valg i 2012.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.