Franske bønder har i flere uker blokkert veier, havner og turistområder med beskjed til myndighetene om at landbruket er på randen av konkurs.

Endrede matvaner, lavere kinesisk eksport og russisk handelsembargo på vestlige produkter over Ukraina, har ført til dalende priser på oksekjøtt, svinekjøtt og melk.

Den franske regjeringen svarte onsdag med en krisepakke verdt 600 millioner euro, tilsvarende rundt 5.340 millioner kroner, i skattelettelser og lånegarantier.

Men tiltaket imponerte ikke alle bøndene, som mener det ikke er en langsiktig løsning.

Noen trappet ned protestene etter krisepakken, mens andre trappet opp: I Lyon lover de oppmøtte bøndene å blokkere veiene eller skape forsinkelser til i hvert fall torsdag kveld. (©NTB)

Les også: Her er bankenes beste renter etter siste kutt

- Dette er nødt til å bekymre markedet  

Asia i dag: Kina truer Japans økonomi

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.