Philippe leverte sin avskjedssøknad til Macron fredag, opplyser Élyséepalasset. En ny statsminister skal utnevnes i løpet av få timer.

Årsaken er at Philippe blir ordfører i byen Le Havre etter lokalvalget tidligere i år, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det har lenge vært ventet at Macron ville gjøre endringer i regjeringen. Hans sentrumsregjering har slitt med synkende oppslutning i lang tid, og han har lovet å «gjenskape» seg selv etter koronakrisen.

Det er blitt spekulert på om Macron vil forsøke å få en ny regjering som heller mer mot det rødgrønne. Som følge av koronautbruddet trenger Frankrike å gjenreise økonomien, samtidig som lokalvalget viste en sterk vekst for De grønne og klimasaken. Macrons egen sentrumsparti tapte i alle de store byene.

Philippe har vært Frankrikes statsminister siden mai 2017 og tilhører det borgerlige partiet Republikanerne.

Macron har to år igjen av sin periode og trenger å komme på offensiven både når det gjelder økonomiske spørsmål og klimasaken for å øke oppslutningen frem mot neste valg.

Allerede før lokalvalget hadde Macron planlagt en rokering i regjeringen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.