I boken «Conversations Privées avec le President» («Private samtaler med presidenten») forteller Hollande om belastningen som politiker og presset som følger med høye embeter.

En tøff oppgave

– Jeg vet hvordan det er å tilbringe flere år uten noe privatliv. Men jeg har et sterkt ønske om å stille til gjenvalg. Det er min personlige innstilling, sier Hollande, men legger til:

– Jeg vil ikke ta beslutningen om å stille på nytt med mindre det er tegn på at jeg kan vinne. Dersom jeg skulle tape, vil jeg trekke meg fra politikken, sier presidenten som fylte 62 tidligere i august. Han sier at årene får en annen betydning når man passerer 60 og at det kan ligge en slags frihet i å ikke stille til valg igjen.

Hollande forteller også at det er en tøff oppgave å være president.

– Selvfølgelig er det tøft. Tøffere enn jeg hadde forestilt meg.

To valg

Hollande ble valgt til president i 2012 etter å ha seilt opp som sosialistpartiets utfordrer da den antatte kandidaten, Dominique Strauss-Kahn, ble innblandet i en sexskandale. Mens landet sliter med høy arbeidsledighet, sliter Hollande med lav popularitet. Samtidig har han ledet landet gjennom en periode der Frankrike har blitt utsatt for en rekke terrorangrep.

– I manges øyne var det nok i forbindelse med angrepene at jeg ble president, sier han.

De to valgomgangene i presidentvalget er i april og mai neste år. Bare noen uker senere skal landet velge ny nasjonalforsamling i to valgrunder i juni. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: