Reformen møter motstand, men Valls mener den innebærer en vinn-vinn-situasjon for både arbeidsgivere og arbeidstakere, sier han i et intervju med ukeavisen Le Journal du Dimanche søndag. Valls sier han vil prøve å overbevise sosialistene, ytre venstre og de grønne politikerne til å stemme for forslaget.

Statsministeren ble konfrontert med rykter om at han var villig til sette sitt eget embete på spill i saken, noe han avviser.

– Jeg har ikke og vil ikke drive utpressing og true med å gå av.

Arbeidsledigheten i Frankrike er på det høyeste nivået på 18 år, 10,6 prosent, og er en stadig på minnelse til velgerne om at president François Hollande ikke har klart å oppfylle løftene om å få til en tydelig og troverdig nedadgående trend for ledigheten, noe han har satt som en betingelse for å stille til gjenvalg i 2017.

Den foreslåtte reformen kan sette i spill nesten alle sider ved landets sterkt regulerte arbeidsliv og føre til nye forhandlinger mellom fagforeningene og myndighetene. Dette har ført til dyp splittelse i Sosialistpartiet, som er både Hollandes og Valls' parti.

– Vi må utdype og komplettere dette foreløpige forslaget. Det som ville vært forferdelig er om ingenting blir endret. Jeg kunne ha sagt at det bare er 14 måneder igjen til valget, jeg kunne roet ned, latt være å ta en risiko ... men det er ikke min visjon for politikken, sier Valls.

 

Les også: Pumper penger inn i våpen mens landet er i økonomisk ruin

Norge får skryt og høyeste kredittvurdering

1400 søkere på 21 sommerjobber

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mye suv for pengene:

Mye suv for pengene