– Det er ikke juks hos Renault. Det kan aksjonærene og de ansatte være forsikret om, sa Royal torsdag ettermiddag.

Fransk politi opplyste tidligere torsdag at Renaults kontorer var blitt gjennomsøkt. Bakgrunnen for politiaksjonen skal ha vært mistanke om utslippsjuks. Bilprodusenten bekreftet at det ble foretatt aksjoner mot flere av fabrikkene i forrige uke, men hevdet at det ikke finnes programvare som jukser med utslippene.

Utslippene fra Renaults dieselmotorer overskrider myndighetenes grenseverdier, men det finnes ikke jukseprogramvare, konstaterte Royal senere torsdag.

Aksjestup

Det var fagforeningen CGT som først meldte om politiaksjonen, noe som fikk Renaults aksjekurs til å stupe. Ved 12.30-tiden torsdag hadde Renault-aksjen falt med over 20 prosent, noe som tilsvarer et tap på over 5 milliarder euro (48 milliarder norske kroner).

Senere løftet aksjekursen seg noe og endte til slutt med en nedgang på 10,3 prosent.

Også Peugeot og Fiat Chrysler falt kraftig på børsen torsdag med henholdsvis 8,1 og 10 prosent. Peugeot avviser å ha jukset med utslippene.

– Utslippstestene viser ingen ting unormalt, skriver selskapet i en pressemelding.

Imidlertid kom det torsdag også en rapport om at Fiat Chrysler skal ha forsøkt å jukse med salgstall i USA. Dette ga store utslag i markedet som førte til en nedgang på 7,9 prosent på børsen i Milano og senere 5,5 prosent ved middagstider på New York-børsen.

Volkswagen

Etterforskningen blir satt i sammenheng med utslippsskandalen som rammet den tyske bilprodusenten Volkswagen i fjor høst.

I september avslørte amerikanske myndigheter at Volkswagen hadde installert programvare som skjulte de reelle partikkelutslippene fra mange dieselbiler. Selskapet erkjente etter kort tid at det dreide seg om over 11 millioner biler som var solgt verden over

Les også:

Statoil kjøper storpost i Lundin

- Det er veldig mye reaksjon på veldig lite nyheter

VG kvitter seg med firmabiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Dette må du tenke på under oppvarmingen

Ikke slurv med oppvarmingen
Kristoffer T Cumming snakker om oppvarming, Anne Lene Nordengen jogger. Til DNaktiv sak.
00:49
Publisert: