Personen som ble funnet halshogget utenfor gassfabrikken øst i Frankrike, var sjefen til mannen som er pågrepet for angrepet, sier en kilde nær etterforskningen til nyhetsbyrået AFP.

Personen som angrep fabrikken bar et islamistflagg. Det opplyser en kilde i rettsvesenet. Den døde personen skal ha blitt funnet halshogget ved inngangen til bedriften. Det var skrevet arabisk skrift på hodet til den drepte, ifølge en kilde i rettsvesenet.

Angrepet skal ha skjedd ved fabrikken Air Products i Saint-Quentin-Fallavier sørøst i Frankrike, i nærheten av Lyon. Fabrikken fremstiller gassprodukter for industrien, og flere gassflasker skal ha blitt sprengt under angrepet, skriver VG.

 

Ifølge avisen Le Monde var det to personer bak angrepet. Den pågrepne er en mann i 30-årene, ifølge avisen Le Dauphiné. En av de to skal ifølge avisen ha tilhørighet til ekstremistgruppen IS.

Eksplosjoner

Det er hørt en kraftig eksplosjon ved virksomheten som er angrepet, melder lokal presse. Gjerningsmannen skal ha tatt seg inn i bygningen og detonert flere sprengladninger.

– Den innledende etterforskningen viser at det var en eller flere personer i et kjøretøy som kjørte inn i fabrikken. Deretter eksploderte det, sier en kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Mann pågrepet

En mann i 30-årene er pågrepet. Han var kjent for den franske etterretningstjenesten DGSI, ifølge Le Dauphiné.

Kroppen til den halshuggede personen skal ha blitt funnet ved inngangen til bedriften. Gjerningsmennene skal ha tatt seg inn i bygningen og detonert flere sprengladninger.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve vil umiddelbart reise til stedet, melder fransk presse.

Halvt år senere

Angrepet kommer mindre enn seks måneder etter terrorangrepene i og rundt Paris hvor 17 mennesker ble drept i januar. Disse angrepene startet med en skytemassakre i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo.

 

Se bildeserie fra hendelsen:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.