Det var ny dramatikk på tampen av behandlingen av norgeshistoriens største innsidesak i Gulating lagmannsrett onsdag. Den ene meddommeren var styreleder i et selskap som ble tatt under konkursbehandling i juni 2013, og er anmeldt for brudd på skattebetalingsloven.

Birgitte Løvlund mener en ikke kan ha en meddommer som er mistenkt for økonomisk kriminalitet i en sak om økonomisk kriminalitet. Hun la derfor ned påstand om at meddommeren kjennes inhabil og fratrer som meddommer.

Hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsens forsvarer Bjørn Stordrange mente at det å være anmeldt ikke er inhabilitetsgrunn nok. Stordrange foreslo at forsvarerne får tilgang til politiavhøret som meddommeren var i 2. januar i år og retten har nå tatt pause for å vurdere inhabilitetsspørsmålet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.