Det er Stockman-komiteen i Norske Finansanalytikeres Forening (NFF), som etter innspill fra landets tyngste regnskapsbrukere, rangerer det selskap som har størst potensial i å bedre sin finansielle rapportering til markedet.

2015 har vært et elendig år for Opera-ledelsen som har klart å skusle bort det meste av tillit i aksjemarkedet. Aksjen har halvert seg så langt i 2015, og den viktigste årsaken er resultatvarselet som kom helt ut av det blå i første kvartal. Det hjalp ikke mye at det kom et nytt resultatvarsel i andre kvartal.

Les også: Opera-ledelsen er i ferd med å miste tilliten

Tilbakemeldingen fra analytikerne i NFF er knusende. Resultatvarslet i første kvartal var en stor skuffelse. Det var også det faktum at en rekke innsidere i selskapet solgte seg ut i tiden før resultatvarslet kom. Analytikerne er heller ikke tilfreds med hvordan Opera-ledelsen likebehandler markedsaktører. Det ble pekt på at Opera har arrangert analytikerkonferanse på telefon hvor investorene ikke fikk lytte inn.

I august, etter at Stockman-komiteen hadde avsluttet sitt arbeid, sendte Opera-ledelsen ut en merkelig cocktail av meldinger, inkludert et resultatvarsel. Også i pakken var en halvkvedet vise om at selskapet hadde mottatt interesse for å kjøpe hele eller deler av selskapet. Hensikten med denne meldingen var åpenbart å sukre pillen, men siden har vi ikke hørt et pipp om dette. Pakken ble sendt ut etter børsslutt på en fredag da de fleste investorer, analytikere og meglere hadde tatt helg.

Mens Opera fikk jumboprisen, vant Yara prisen som beste selskap i åpen klasse. Yara har vunnet prisen flere ganger de siste årene. Bakkafrost vant prisen i klassen for mindre selskaper. DNB vant prisen som beste IR-team.

Les også:

  Opera i spill

Opera kan bli solgt

- Skrev at vi hadde én av de merkeligste forretningsplanene i internettets historie  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.