Fred. Olsen Energy mener markedet for midwater-rigger ikke ser like svakt ut som i andre segmenter, og at selskapet er godt posisjonert for fremtiden her.

Det sa administrerende direktør Ivar Brandvold i Fred. Olsen Energy under selskapets kvartalspresentasjon i Oslo fredag.

Det globale riggmarkedet har vært preget av betydelig skraping de seneste tre kvartalene. Hovedvekten av dette har vært semi-rigger av andre til femte generasjon, altså eldre rigger.

Brandvold minner om at mesteparten av den nye kapasiteten som kommer inn i markedet fremover, som mange markedsaktører venter vil føre til ytterligere svekkelse og lavere rater, er høyspesifikasjons dypvanns- og ultradypvannsrigger.

-Disse kan ikke brukes til midwater-arbeid, sier han.

Innen midwater ser Brandvold dessuten et greit aktivitetsnivå fremover, som vil dekkes av den nåværende flåten. Han erkjenner imidlertid at det også er overskuddstilbud innen midwater, og at det vil være stor konkurranse om kontrakter. Det handler derfor om konkurransedyktighet, hvor driftskvalitet og rett utstyr på riggene vil bli avgjørende.

Her mener Brandvold at Fred. Olsen Energy ligger godt an, og viser også til at flesteparten av selskapets rigger nylig er blitt klasset.

Les også:

DNB-hopp på postiv børs

Advarer om Hellas-avtale: - Det er illevarslende

Hellas går med på kutt i bytte mot nye krisemidler  

Se DNtv: Her er Dnb-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.