Oljedirektør Bente Nyland må gå av, krever Bellona. De mener etaten hun leder bryter petroleumsloven og svikter sitt samfunnsoppdrag.

I et brev som miljøorganisasjon sendte til olje- og energiminister Tord Lien mandag morgen, kommer de med kraftige utfall mot Oljedirektoratet (OD) og særlig mot oljedirektør Bente Nyland, skriver Stavanger Aftenblad.

Under Nylands ledelse har OD «sviktet sitt samfunnsoppdrag på en måte som svekker direktoratets kompetanse, objektivitet og troverdighet», skriver Bellona-leder Frederic Hauge i brevet.

Organisasjonen ber både om en redegjørelse fra Tord Lien – og om at helheten i ODs funksjon blir gransket av Riksrevisjonen.

Bellona mener blant annet at OD har holdt tilbake informasjon om seismikkskyting i Barentshavet og i Lofoten, unnlatt å opplyse politikere om kostnadsrisikoen for staten ved en 23. konsesjonsrunde for Barents- og Norskehavet og brutt petroleumsloven i forbindelse med elektrifisering av Utsirahøyden.

Oljedirektør Bente Nyland sier gjennom sin pressekontakt kort og konsist at det er «Statsråden som må svare på brev til statsråden».

Olje- og energidepartementet har ikke mottatt brevet, men kommunikasjonsrådgiver Ella Bye Mørland skriver i en epost at hvis påstandene som er blitt kjent via mediene er riktige, «er dette en rekke feilaktige og udokumenterte påstander og regnestykker, som departementet ikke kjenner seg igjen i».

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Har satt ny strek for iskanten
 

Bellona frykter vedtaket i Peru gir sterkere global oppvarming  

Bellona: – En fornærmelse mot klimaforhandlingene