Stiftelsen vurderer politianmeldelse og krever at Statoil skjerper sine sikkerhetsrutiner. Utslippet skjedde torsdag morgen, som følge av lekkasje i en flens i en lasteslange.

– Dette er tredje gang Statoil slipper ut olje på Statfjord siden 2007. Det som har skjedd i dag (torsdag) er nok et eksempel på at Statoil ikke lærer av tidligere feil. Dette kan vise seg å være et tilfelle av miljøkriminalitet der Statoil bør bøtelegges, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en pressemelding.

Hauge sier han er bekymret over gjentatte uheldige hendelser ved en av Statoils eldste plattformer på norsk sokkel.

– Bellona vil nå ta kontakt med Statoil og relevante myndigheter for å få klarhet i en rekke årsaksforhold. Basert på 30 års erfaring med å jobbe med oljeutslipp, vurderer vi en politianmeldelse, fortsetter han.

Det største oljeutslippet i Norge de siste årene skjedde i desember 2007 da 4.400 kubikkmeter (4,4 millioner liter) råolje gikk ut i havet etter brudd på lasteslangen mellom Statfjord A-plattformen og bøyelasteskipet Navion Britannia.

Etter den hendelsen måtte Statoil betale 25 millioner kroner i bot.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Oljeutslipp i Nordsjøen
 

Société Générale nedjusterer Statoil