Shipping eller sosiale media? Det siste er kanskje morsomst, men ikke når det kommer til penger. Det er nemlig John Fredriksen som har fått pengene til å yngle i år, mens Mark Zuckerbergs børslansering av Facebook har fått pengene til å forsvinne for ham som dugg for solen.

Utbyttemaskiner
Ifølge Bloomberg har Fredriksens formue økt med 2,2 milliarder dollar i år, 12,7 milliarder kroner.

Det er spesielt Fredriksens tunge eksponering i riggselskapet Seadrill, som nå har blitt verdens største, som trekker opp formuen. Seadrill har en markedsverdi på 107 milliarder kroner.

Fredriksen har også fått solide utbytter fra flere av de andre selskaper han har eierposter i.

Les også: 2,1 milliarder i utbytte - hittil i år

Har tapt 40 milliarder kroner på et halvt år
Zuckerbergs formue har krympet med 6,8 milliarder dollar, nesten 40 milliarder kroner, siden Facebook ble børsnotert i mai i år.

Den sosiale nettverksgiganten har fått mye kritikk for dårlig applikasjoner og lite tilfredsstillende inntekter på mobile plattformer.

Les: Facebooks aksjeverdi er halvert og Mener Facebook bygger på pølsefingre og lureri

Verdens 65. rikeste
Ifølge Bloombergs regnestykke er Fredriksen nå god for 13,3 milliarder dollar, og står på 65. plass på Bloombergs liste over verdens 200 rikeste mennesker. Zuckerberg finner man 23 plasser lenger ned på listen med sine 10,7 milliarder dollar i gjenværende formue.

Les også: Her er Norges rikeste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.