På et hotellrom i Praha 10. mai 2005 etablerte John Fredriksens nærmeste medarbeider, Tor Olav Trøim, riggselskapet Seadrill.

Målet var å bygge verdens største riggselskap. Seks år senere har de nådd målet.

Seadrill har nemlig passert storebror Transocean og er nå verdens mest verdifulle riggselskap, skriver Dagens Næringsliv.

Fredag var Seadrill priset til 16,13 milliarder dollar (91,7 milliarder kroner), mens Transocean var priset til 16 milliarder dollar (91 milliarder kroner).

- Ganske utrolig
– Det er ganske utrolig og veldig imponerende. I løpet av seks år har de i en veldig konkurranseutsatt og krevende bransje greid å skape det største industrieventyret i moderne tid i Norge, sier RS Platou-sjef Peter M. Anker til DN.

Riggründer Bjarne Skeie er ikke mindre imponert.

- Fantastisk. Fenomenalt. Det er bare å ta av seg hatten. Jeg hadde ikke trodd han skulle greie det så raskt, men han er jo veldig flink. Han kan dette. Det er i grunnen ikke så mye mer å si, sier riggründer.

DN fikk ikke kontakt med Tor Olav Trøim eller John Fredriksen igår.

Les også: Brennhett i oljebransjen

Sikrer milliardoppdrag til splitter ny rigg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.