Oppdatert artikkel.

- Geveran Trading kontrollerer 60,24 millioner aksjer i Fjord Seafood, en eierandel på 10,3 prosent, ifølge en børsmelding som ble sendt like etter klokken 16 fredag.

Kjøpte alle Domsteins aksjer
Tre kvarter senere meldte Domstein at konsernet har solgt sine drøyt 88,42 millioner aksjer i Fjord til Geveran for fem kroner stykket.

Dermed sitter Fredriksen med 148,66 millioner aksjer i Fjord Seafood, aksjer som trolig har en kostpris på rundt 700 millioner kroner.

Dette gir Fredriksen en eierandel på 25,6 prosent i Fjord Seafood, og dermed seiler tankrederen opp som Fjord Seafoods og norsk oppdrettsnærings nye, sterke mann.

Ulltveit-Moe får sterk konkurranse
Tidligere i dag ble det kjent at Jens Ulltveit-Moe har kjøpt seg opp til en eierandel på 10,84 prosent i Fjord, men mye tyder på at John Fredriksen har planer om å ta sterk kontroll over den norske laksenæringen.

Fjord Seafood-aksjen steg 12,94 prosent til 4,80 kroner fredag.

Fredriksen har fra før sikret seg kontroll over nesten 50 prosent av aksjene i Pan Fish, og har fremmet et pliktig bud på resten av aksjene i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.