Seadrill legger ut et konvertibelt obligasjonslån på opptil 650 millioner dollar eller rundt 3,8 milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

Lånet har syv års løpetid.

Seadrill ønsker å utnytte den økte behovet for sikkert boreutstyr i kjølvannet av Deepwater Horizon-ulykken og skriver i en børsmelding at selskapet er i langt fremskredne forhandlinger om nye investeringer.

- Seadrill har de siste månedene sett tegn på styrking i offshore-boremarkedet. Antallet henvendelser fra oljeselskaper øker i alle segmenter hvor Seadrill opererer, og fokuset er primært på moderne utstyr driftet av erfarne operatører. Seadrill tror denne trenden vil fortsette i årene som kommer og vil kapitalisere på disse mulighetene og fortsette å vokse, skriver Seadrill i børsmeldingen.

Det legges ikke skjul på at nye investeringer er nært forestående:

- Etter nylig å ha inngått to nybyggingskontrakter for økt kapasitet innen jack up-rigger på attraktive prisnivåer, er selskapet for tiden i langt fremskredende forhandlinger om andre vekst-investeringer. Disse vil bedre Seadrills posisjon som et selskap fokusert på rask vekst med moderne, premium-aktiva, heter det i meldingen.

Børsmarkedet tar ikke godt imot nyheten om at Seadrill trenger mer penger og sender Seadrill-aksjen (SDRL) ned 2,7 prosent i børsåpningen torsdag.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.