John Fredriksens riggselskap Seadrill har kjøpt seg kraftig opp i det lille riggelselskapet Scorpion Offshore i løpet av helgen, etter at konkurrenten Ensco på fredag trakk seg fra budrunden etter å ha blitt overbydd etter selskapets "siste og endelige bud".

Seadrill har nå en eierandel på 50,11 prosent i Scorpion, og aksjene ble kjøpt til 40,50 kroner per aksje, 50 øre over Enscos siste bud.

La vekt på dollaren
Nå varsler Seadrill at det kommer til å legge inn et pliktig bud på resten av selskapet på 40,50 kroner aksjen.

Seadrill ønsker nå en ekstraordinær generalforsamling i Scorpion, med mål om å bytte ut styret.

- Vi bestemte oss for å øke budprisen etter en vurdering av situasjonen. Det ble lagt spesielt stor vekt på styrkingen av dollaren mot kronen siden det opprinnelige budet, og den betydelige kontraktsboken i Scorpion som begrenser risikoen i transaksjonen, sier toppsjef Alf C. Thorkildsen i Seadrill i en kommentar.

Med Scorpion sine rigger vil Seadrill tilsammen ha 14 moderne oppjekkbare borerigger som har blitt bygget etter 2006.

Les også:

Seadrill glefser seg innpå Scorpion

Full krig om Scorpion (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.