Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet er villig til å betale 40,50 kroner per aksje i selskapet Kjell Inge Røkke opprinnelig tok på børs.

Budprisen verdsetter Aker Drilling til 3,77 milliarder kroner.

Snek i køen
Igår krysset Aker Capital 40-prosent gensen og selskapet er derfor pliktig til å legge inn et bud på hele selskapet. Nå kom altså Fredriksen Røkke i forkjøpet, og alt tyder på at budkrigen er i gang.

Aker Drilling fortsetter oppgangen fra igår, og aksjen handles nå to kroner over det Seadrill er villige til å gi per aksje. Det tyder på at markedet forventer en budkrig.

I en børsmelding skriver Seadrill at selskapet vil ta kontakt med styret i Aker Drilling for å få mulighet til å foreta en due dilligence-gjennomgang av selskapet. Seadrill forventer at gjennomgangen vil være ferdig i løpet av to uker.

Seadrill kontrollerer i dag rundt 25 prosent av riggselskapet gjennom aksjer og forward-avtaler.

- Startet budkrigen selv
Igår steg aksjen over ni prosent. På tross av det opprettholdt Nordea-analytiker Ingolf Gillesdal sin hold-anbefaling på Aker Drilling med kursmål på 40 kroner, ifølge TDN Finans.

-Trekket igår fra Aker Capital kan bli sett som et defensivt trekk for å by opp Aker Drilling-kursen. Vi ser Aker Drilling som en oppkjøpskandidat ettersom vi nå nærmer oss den siste fasen av byggeprogrammet og skipsverftene har meldt om begrensede forsinkelser", skriver han i en oppdatering fredag.

Før Aker Capital kom over 40 prosent lå selskapet i en lengre tid tett oppunder grensen med 39,9 prosent av selskapet. Nest største aksjonær, i henhold til en utskrift oppdatert 2. desember, er Nordea Bank Norge med 21,66 prosent.

Størrelsen på Nordeas post ligger svært nærme det antall aksjer Seadrill har forward-avtaler på. På listen over de 20 største aksjonærene i Aker Drilling er det kun banker, med unntak av Aker Capital.

Pliktig bud før jul
Aker Capital melder fredag at de arbeider med sikte på å fremme det pliktige tilbudet før jul.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.