Aktiv Kapital, der John Fredriksen er hovedeier og datteren Cecilie Astrup Fredriksen sitter i styret, fikk et resultat på 74 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2010, mot 89 millioner kroner i samme periode året før.

Selskapet mener det ser effektene av de mange forbedringstiltakene som er gjennomført de seneste 18 månedene og presenterer et driftsresultat på linje med fjoråret.

EBITDA utgjorde 250 millioner kroner i kvartalet, mot 329 i samme kvartal ifjor.

- Få dårlige lån til salgs
Inntektene er preget av at Aktiv Kapital ikke har gjennomført vesentlige porteføljekjøp over en periode, melder selskapet.

- Selv om det har vært en betydelig økning i misligholdte lån i Europa, er fortsatt banker og finansinstitusjoner tilbakeholdne med å legge ut porteføljer for salg, sier konsernsjef Erik Øyno i Aktiv Kapital i en kommentar, og legger til:

- Aktiv Kapital har i dag en meget effektiv organisasjon og er godt posisjonert for å utnytte de markedsmessige mulighetene vi ser komme. Vi har identifisert over 40 porteføljer med pålydende verdi over 4,5 milliarder euro som vi venter vil bli solgt i inneværende år eller tidlig neste år.

Aktiv Kapital er en internasjonal ledende leverandør av kreditt administrative tjenester, med kjernevirksomhet innen kjøp av misligholdte kredittporteføljer, inkasso samt administrative og finansielle tjenester.