John Fredriksen var tirsdag med på å notere sitt åttende selskap på New York-børsen, denne gang verdens første oppdrettsselskap Marine Harvest.

Tilretteleggerne Goldman Sachs og Citigroup har åpnet dørene til tunge investormiljøer, og ifølge selskapet selv skal pågangen ha vært stor, skriver Dagens Næringsliv.

Aksjen steg ti prosent i åpningshandelen.

Nå vurderer selskapet å satse på nye fiskesorter for å skape videre vekst. Oppkjøp av andre selskaper er også aktuelt, bekrefter konsernsjef Alf-Helge Aarskog.

Hovedeier Fredriksen er også krystallklar på at selskapet skal vokse:

– Vi er et vekstselskap, for å si det sånn. Vi ser på alt, sier Fredriksen til Dagens Næringsliv.

Erkjenner utfordringer
Et forhold som vurderes er nye måter å produsere laksen på, ikke minst på grunn av omfattende problemer i bransjen med sykdom, lakselus, rømming og resistens mot behandlingsmidler.

På spørsmål fra Finansavisen om han ikke er redd for bærekraften i oppdrettsindustrien, svarer Fredriksen:

- Vi ser på andre muligheter, og har vurdert flere ganger å starte produksjon ombord på skip. Skip er noe vi har nok av, for å si det sånn.

Aarskog erkjenner overfor Finansavisen at bransjen står overfor utfordringer på produksjonssiden.

- Men disse er til for å løses. Lakseoppdrett er svært effektiv og bærekraftig matproduksjon i forhodl til kyllijg og storfe. Potensialet for vekst er grundig dokumentert. Samtidig er kunnskapen som utvikles innen lakseoppdrett spennende for andre områder av akvakultur, sier Marine Harvest-sjefen til avisen.

Les også: God nok for Alex Sushi, men ikke for Russland


Russisk kartell stanset norsk laks




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.