Riggselskapet Seadrill fikk et driftsresultat på 471 millioner dollar i årets tredje kvartal, mot 413 milllioner dollar i samme kvartal året før, opplyser selskapet i en melding mandag morgen.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 488 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Resultatet før skatt endte på 375 millioner dollar, mot ventet 488 millioner dollar.

Ifølge nyhetsbyrået TDN Finans foreslår selskapets styre at det betaler ut et utbytte på 0,95 dollar per aksje for årets tredje kvartal. Ifølge analytikerestimatene var det ventet et utbytte på 0,92 dollar per aksje i kvartalet.

Styret i Seadrill mener det nye utbytte er bærekraftig på sikt og kan ytterligere bli økt ettersom ebitda ventes å vokse betydelig de neste åtte kvartalene.

Aksjen vil bli handlet eksklusiv utbytte fra og med 3. desember i år, og utbetalingsdatoen er på eller rundt 20. desember, opplyses det i meldingen.

«Basert på resultatene hittil i kvartalet og med solid drift fremover i kvartalet venter vi en ebitda-vekst over 15 prosent i fjerde kvartal mot tredje kvartal. Denne sterke veksten skaper et solid kontantstrømgrunnlag for videre organisk vekst i tilligg til å gi god støtte for fortsatt økning i utbytte», heter det.

Selskapet gjentar også at de ser en annualisert ebitda på 4,5 milliarder dollar i 2016.

Seadrill har hittil i kvartalet hatt en opptid på 95 prosent for flytere og 97 prosent for «jack-ups», og venter fremover en oppetid på linje med tredje kvartal.