Ap-leder Jonas Gahr Støre og Frp-leder Siv Jensen møttes til debatt i Politisk kvarter på NRK torsdag morgen, samme dag som Høyre- og Frp-regjeringen feirer sin ettårsdag.

– Jeg mener Arbeiderpartiet brukte mye tid i valgkampen på å skape skremselspropaganda om hvordan det skulle gå med landet hvis Fremskrittspartiet kom i regjering, sier Siv Jensen.

- Ikke så verst

Hun viser blant annet til påstanden om at Frp kom til å rasere helsevesenet, men slår fast at bevilgningene til pasientbehandling er økt mer enn den rødgrønne regjeringen klarte på åtte år. Hun trekker også fram justissektoren og framskyndede veiprosjekter.

– Så det går vel ikke så verst, vil jeg si, konkluderer Frp-leder og finansminister Jensen.

– En av grunnene til at det går bra, er at Fremskrittspartiet har lagt vekk brorparten av den valgløftene de gikk til velgerne med for litt over et år siden. Så det var grunn til å ha et budskap mot mye av det de foreslo, svarer Ap-leder Støre.

Han viser til at Frp lovet å fjerne bomavgifter, at asylpolitikken skulle strammes inn og at mulla Krekar skulle sendes ut av landet.

– Så er det blitt noe ganske annet da de kom i regjeringen, sier Ap-lederen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.