– Hvis vi tenker på de eldre som kommer på institusjon, der tar vi opptil 85 prosent av det de har av inntekter for å finansiere. Da er det ikke mer enn rett og rimelig at vi også innkasserer de pengene fra dem som har med seg mye penger, sier leder Geir Are Winther i Fremskrittspartiet i Troms til NRK.

Lignende forslag har vært lagt fram blant annet i Danmark, der regjeringen har tatt til orde for at politiet skal kunne kroppsvisitere asylsøkere og frata dem verdisaker verdt mer enn 3.000 kroner.

Vedtok sykkelforbud

Årsmøtet i Troms Frp vedtok også flere innstrammingsforslag, blant annet et forbud mot å krysse Schengens og Norges yttergrense til Russland med sykkel, samt en opphevelse av Schengen-avtalen. Per-Willy Amundsen, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, forklarer vedtaket slik:

– Schengen-avtalen har vist seg ikke å fungere. Det må vi ta konsekvensene av. En opphevelse vil medføre en annen grensekontroll, noe som vil gi oss bedre kontroll over mennesker som tar seg inn i landet.

LO «sjokkert»

Nestleder i LO Tromsø sier til NRK at hun er sjokkert over Frps ønske om å frata asylsøkere verdier.

– Det som skremmer meg, er at dette er et kaldt gufs fra fortiden som vi faktisk har opplevd tidligere med jøder og andre som ble fratatt sitt for ikke så lang tid tilbake, sier Kristine Larsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Sparer 4000 mrd. kroner på råvarekollaps

 
Oljeanalytiker: «Alle» synes 40 dollar fatet er for lavt

For 85 millioner kroner fikk eieren både ny båt og plass til motorsykkelen. Prisen er uten moms.
Princess 30M hadde lørdag verdenspremiere i Düsseldorf i Tyskland. Den nye båten fra britiske Princess Yachts er den største båten på utstillingen som er verdens største innendørs båtmesse.
01:34
Publisert: