Frp-nestleder Per Sandberg avviser kategorisk at han hadde noen baktanke med t-skjorten med bølger og anker og teksten «Good journey», i forbindelse med at Frp-landsmøte diskuterte båtflyktninger og nei til 10.000 syriske flyktninger.

Det var under Frp-landsmøte i helgen Frp-nestlederen troppet opp i den maritime t-skjorten. Han var også på talerstolen under debatten om flyktningene med t-skjorten på.

DN brukte bilde i dagens avis der motiv og tekst på det utradisjonelle landsmøteplagget går klart frem. Saken som skapte mest engasjement på Frp-landsmøtet, var en resolusjon som sa nei til 10.000 syriske flyktninger, slik Venstre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og kanskje Kristelig Folkeparti vil ha. Det ble understreket fra flere av delegatene at et nei til 10.000, også betyr et nei til alle – uansett antall – ekstra flyktninger fra Syria. Frp vil ikke ha flyktningene til Norge, men hjelpe flyktningene i nærområdet.

DN spurte Per Sandberg og valget av t-skjorte var et bevisst valg i forbindelse med saken om de syriske flyktningene, der mange ankommer Europa etter en farefull ferd over Middelhavet.

- Slettes ikke, svarer Sandberg kontant i en SMS til DN.

- Så det var tilfeldig?

- Mitt budskap kommer fra det jeg sier, ikke fra en tilfeldig t-trøye som ligger fremst i klesskapet, slår Frp-nestlederen fast.

Alstadheim Episode 7. Knut Arild Hareide
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Knut Arild Hareide i #alstadheim episode 6.
14:17
Publisert:
 

Les også Kjetil B. Alstadheims kommentar:  Per Sandberg stilte med «God tur»-t-skjorte -  «For båtflyktningene i Middelhavet må det ha vært en hyggelig hilsen» dnPlus (krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.