FrP-nestleder Per Sandberg truer med å stille kabinettspørsmål, gå ut av regjering eller ta dissens dersom partiet ikke kan godta vedtaket om Syria-flyktningene, som er oppe til disuksjon på Stortinget i dag.

Det melder NRK.

Frp har brutt forhandlingene om hvor mange flyktninger Norge skal ta imot fra Syria. Et flertall på Stortinget ønsker at Norge skal ta imot 10.000 flyktninger fra Syria, mens regjeringspartiene sier nei.

– Hvis mitt landsstyre sier at dette er så uansvarlig at dette kan ikke Fremskrittspartiet være med på å administrere, så er det et klart signal til regjeringen. Da må vi ta dissens, stille kabinettsspørsmål, det er mange løsninger på dette. Men alt avhenger av hva og hvilket vedtak Arbeiderpartiet presser gjennom i Stortinget, sier partiets nestleder Per Sandberg til NRK.

Nye samtaler

De parlamentariske lederne møtes til nye samtaler om Syria-flyktninger på Stortinget onsdag formiddag.

Fremskrittspartiet trakk seg fredag fra forhandlingene, mens de øvrige syv partiene på Stortinget fortsatt er innstilt på å få til et bredt politisk forlik.

Opposisjonen krever at Norge tar imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria i år og neste år. Samtidig har partiene uttrykt vilje til å forhandle om antall og tidsplan.

Regjeringspartiene har til nå motsatt seg å hente flere kvoteflyktninger til Norge fra Syria i år, utover de 1.500 Norge allerede har forpliktet seg til å ta imot.

En avtale mellom de parlamentariske lederne skal bli forelagt partienes stortingsgrupper før den kan legges fram for offentligheten. (©NTB)

Les også:

Frp bryter Syria-forhandlinger

Alstadheim Episode 6: Siv Jensen
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Siv Jensen i #alstadheim episode 6.
16:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.