- Handlingsregelen gir rom for å bruke 4 prosent av avkastningen av oljefondet. Jeg forventer at Siv og regjeringen bruker dette handlingsrommet, sier Ellingsen til Dagbladet.

Fremskrittspartiets leder og finansminister Siv Jensen er godt i gang med å forberede statsbudsjettet. Ifølge avisen er flere sentrale Frp-politikere enige med Ellingsen i at oljepengebruken på det nye budsjettet bør komme opp mot 4 prosent. Ellingsen forklarer hvorfor det er viktig å øke oljepengebruken.

- Må våge å bruke penger
- I fjor viste vi alle som spådde at landet ville gå til grunne med Frp i regjering, at vi kunne styre økonomien. I år må vi våge å bruke penger for å vise Frp-politikk. Stortinget har sagt at det er forsvarlig å bruke 4 prosent av avkastningen av oljefondet. Dette fribordet, mellom 2,8 prosent og 4 prosent, betyr mange milliarder. Dette er året for å vise fram Frps økonomiske politikk, og vise at vi kan bruke oljepengene smart. Hvis vi ikke skal gjøre det i år, vet jeg ikke når vi skal gjøre det, sier Ellingsen.

Regjeringen holder 27. og 28. august sin siste store budsjettkonferanse der statsbudsjettet i all hovedsak blir banket gjennom. Regjeringen må imidlertid få med seg Kristelig Folkeparti og Venstre for å få budsjettet gjennom i Stortinget. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.