DNs partibarometer for oktober snur opp ned på norsk politikk. Målingen som er tatt opp etter at statsbudsjettet ble presentert, viser at Frp får den dårligste oppslutningen partiet har hatt noen gang siden Sentio begynte å måle partienes oppslutning i 1997.

Samtidig får Ap et brakresultat på 39,8 prosent. Det er for første gang siden valget et solid rødgrønt flertall på målingen.

Frp-nestlederen er kritisk til hvordan statsbudsjettet ble presentert og formidlet.

Selv om han mener kritikken mot regjeringen er urettferdig, er han tydelig på at situasjonen rammer partiet hardt.

– Det er ikke tvil om at arven etter John Alvheim (avdød sosialpolitisk talsmann i Frp) og Fremskrittspartiets sosiale profil har fått seg en knekk. Vi har en enorm jobb foran oss med å etablere hva som er sannheten, sier han.

Sandberg video
00:00
Publisert:
 

I lørdagens utgave av Dagens Næringsliv tar Per Sandberg et kraftfullt oppgjør med egen regjering, og peker spesielt på en statsråd.

Les hele intervjuet med Per Sandberg i DN+ (krever innlogging).

Målingen som har fått Sandberg til å snakke åpent om problemene i regjeringen, viser at Frp får 12,2 prosent oppslutning. De har mistet 4,1 prosentpoeng sammenlignet med valget i fjor, og 1,5 prosentpoeng sammenlignet med målingen i september.

Ap vokser med 5,8 prosentpoeng siden september-målingen.

Høyre står nesten på stedet hvil med 25,5 %. Begge støttepartiene til regjeringen går også tilbake etter at statsbudsjettet ble lagt frem, KrF får 4,5 % og Venstre 3,6 %. Det er henholdsvis tilbake 1 % og 0,9 %. SV får 3,1 % og Sp 5,1.

De rødgrønne partiene får 87 mandater i målingen mens Høyre, Frp, Venstre og KrF får tilsammen 81 representanter i Stortinget.

Les også:

Derfor bobler denne aksjen over

Derfor er Oslo en dårligere studentby  

– Dette kan stoppe hele boligmarkedet raskere enn vi er klar over  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.