Mange tidligere velgere vender tilbake til Frp. Partiet får en oppslutning på 15,6 prosent i en måling for TV 2. Det er den største oppslutningen i kanalens målinger på to år.

Fremskrittspartiet går fram 3,1 prosentpoeng den siste måneden i målingen som er utført for TNS Gallup for TV 2. Velgerne strømmer dermed til Frp mens antall asylsøkere til Norge har skutt i været, og regjeringen har fått gjennomslag for en strengere asylpolitikk.

– Det handler jo selvfølgelig om at vi har økende tillit, og kanskje særlig på et område hvor vi har høy troverdighet gjennom veldig mange år, sier Frp-leder Siv Jensen.

Samtidig går Arbeiderpartiet tilbake 3,8 prosentpoeng til 34,2 prosent. Det er den laveste oppslutningen for Ap på TV 2s målinger siden september i fjor.

Høyre får en oppslutning på 22,2 prosent, en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng.

For de øvrige partiene er endringene mindre. SV får 3,9 prosents oppslutning (+0,1), Miljøpartiet De Grønne får 3,9 (+0,5), Senterpartiet 6,6 prosent (+0,3), Venstre 5,2 (+1,5), KrF 5,2 (-0,1) og Rødt 2,1 (uendret). (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Spiegel kvitter seg med 150 ansatte

Bratten erter på seg LO

Norge og Russland i asylstrid

Se DNTV: Anne Grosvold kuppet på direkten

Anne Grosvold kuppet på direkten
Anne Grosvold kuppet på direkten
01:33
Publisert: