Ulf Leirstein går av som både parlamentarisk leder og justispolitisk talsmann i Frp.

– Det har den siste tiden vært et enormt medietrykk. Jeg går ikke god for alt som presenteres, men jeg erkjenner å ha utvist dårlig dømmekraft og gått over streken, sier Leirstein i en uttalelse til NTB fredag kveld.

– Derfor velger jeg nå å trekke meg fra mine verv som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsmann i Fremskrittspartiets stortingsgruppe. Dette gjør jeg for å skåne min familie og partiet, legger han til.

- Riktig

Frp-leder Siv Jensen sier det er riktig og nødvendig at Ulf Leirstein trekker seg fra sine verv etter varslingssakene mot ham.

– Jeg synes det er en riktig og nødvendig vurdering at Leirstein nå har trukket seg fra sine verv med tanke på sakenes alvorlige karakter, sier Jensen i en sms til NTB.

– Frp har et strengt etisk regelverk. Jeg forventer at alle folkevalgte og tillitsvalgte i Fremskrittspartiet oppfører seg skikkelig og følger norsk lov. Noe annet er uakseptabelt, understreker hun.

Eposter og tekstmeldinger

Onsdag ble det kjent at stortingsrepresentant Leirstein har sendt porno til unge partifeller. Det var NRK som først omtalte dette, og samme dag beklaget Leirstein og stilte alle sine tillitsverv i bero.

Fredag ettermiddag kom NRK med detaljer om innhold i tekstmeldinger Leirstein skal ha sendt i 2012 hvor han foreslår sex med en da 15 år gammel gutt.

Senere samme dag trekker Leirstein seg som parlamentarisk leder og justispolitisk talsmann i Frp. (Vilkår)