Eierne bak Sats Elixia konverterer alle de fire sentrene i Trondheim til lavprisalternativet Fresh Fitness, ifølge Adresseavisen.

Mellom 20 og 30 deltidsansatte, fordelt på fire-fem årsverk må gå som følge av endringen.

- Vi har fått med oss de fleste, men naturligvis, når det er lavpris er det litt færre folk. Vi har vært opptatt av at prosessen skal skje ryddig, sier gründer og administrerende direktør i Fresh Fitness Paal Hansem til avisen.

Fresh Fitness og Sats Elixia har i hovedsak de samme eierne i det nyfusjonerte konsernet Health & Fitness Nordic (HFN). Mens kjeden Sats Elixia er fullservice treningssentre med badstu, barnepass og utvidet tilbud om gruppetrening, så er Fresh Fitness et enklere tilbud.

Det norske markedet kjennetegnes med en høy andel fullservicesentre.

Prisnivået varierer fra en månedspris på 299 i Fresh Fitness til 5-600 hos Sats Elixia.

Andre steder i landet

Bjørn Maaseide opplyser til DN at en av de bakenforliggende årsakene til omleggingen er mottagelsen Fresh Fitness har fått i trønderhovedstaden.

- På det første senteret vårt fikk vi 2000 medlemmer i løpet av seks uker. Med en slik mottagelse synes vi det var mest fornuftig å konvertere de fire andre sentrene, sier Maaseide.

- Vil dere gjøre tilsvarende i andre deler av landet?

- Svaret er både ja og nei. Vi er kundestyrt og bruker det konseptet som passer best. Vi ser hele tiden på hvordan vi kan optimalisere porteføljen vår.

I Drammen vil det tidligere Elixia-senteret gjenåpne som Fresh Fitness på nyåret. Sats Hauketo vil også bli konvertert til billigkjeden, mens på Fornebu åpner et nytt Elixia på nyåret.

Fusjonen av Sats Elixia har ikke gitt den forventede utviklingen etter fusjonen som fikk klarsignal av konkurransemyndighetene for halvannet år siden.

Les mer om utviklingen i Sats Elixia:

Treningssentre på smertegrensen

Krevende å fusjonere Sats og Elixia dnPlus  

Kundene er ikke nådige mot disse selskapene  

- Vi er de feiteste og de minst aktive

- Utfordringen vår er at kundene ikke har vært glade i oss. Våre målinger av kundetilfredshet viser at kundene nå er vesentlig mer fornøyd med oss nå enn de var i sommer. Når vi åpner igjen i januar, skal vi være oppe på et nytt nivå, sier Maaseide.

Tror trenden snur

Konsernet Health & Fitness Nordic (HFN) hadde i fjor et negativt resultat på 185 millioner kroner.

Virksomheten i Norge utgjør nesten halvparten av inntektene på rundt tre milliarder kroner i konsernet Health & Fitness Nordic (HFN).

- Vil dere være tilbake i pluss i år?

- I Norge så vil jeg absolutt tro det, svarer Maaseide.

Lokal konkurrent

Treningstilbudet i Trondheim er preget av suksessen til lokalt forankrede kjeden 3T. Konsernet bak kjeden, 3T Produkter AS, omsatte for 228 millioner kroner i fjor og satt igjen med et overskudd på 43 millioner kroner før skatt.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.