Neste uke får Helene Rønningen vite om hun må opp i muntlig eksamen på videregående, et skoleløp hun har forlenget for å kombinere med idrettskarrieren. Til høsten blir studiene lagt foreløpig på hyllen, men løpekarrieren fortsetter med uforminsket styrke.

Mens medelevene brukte torsdagen på skolen, la 19-åringen «gymtimen» til Bislett. Der kom norgesrekordene på løpende bånd. I Oslo-solen satt en sykdomsplaget Amalie Iuel rekord på 400 meter hekk, en rekord hun tok fra seg selv. 19 år gamle Helene Rønningen satte norgesrekord på 200 meter. Rekorden tok hun fra løpedronningen Ezinne Okparaebo.

Tiden på 23,27 var tre hundredeler bedre enn Okparaebos løp i Florø i 2012. Tiden sikret også Rønningen en plass i EM i Berlin. Litt for gode vindforhold gjorde at EM-kravet ikke ble godkjent på 100-meteren. Det ble fort glemt en halvtime senere.

– Jeg anså mulighetene mine som større på 100-meteren. Jeg tenkte at jeg kunne «perse» på 200-meteren, og nærme meg EM-kravet, men aldri at det skulle bli ny norsk rekord. Nå er jeg helt i skyene, selv om det ikke er blitt så mye tid til å feire ennå, sier 19-åringen.

EM-kravet på 200 meter var 23,40. Rønningens forrige personlige rekord var 23,81.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det har vært å forberede meg best mulig til Bislett Games, som er et stort høydepunkt. Forberedelsene har bestått i mye hvile, som å sitte på sofaen og slappe av, samt å terpe på teknikk.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Jeg la meg litt sent kvelden før Bislett Games fordi jeg var så spent. Det er noe med stemningen som gjør at du vil gjøre det bra akkurat der. Jeg fikk derimot sovet en del på morgenen, og resten gikk jo fint! He he.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Faren min, som har støttet og hjulpet meg veldig mye gjennom hele friidrettskarrieren. Han var veldig stolt, og kanskje enda mer giret enn meg.

– Hva gjør du i helgen?

– Da skal jeg reise til Sverige for å løpe forøvelsene til Diamond League i Stockholm. I tillegg får jeg kanskje tid til å treffe noen venner.

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Det må bli taco eller nudler med kylling-wok. Jeg liker Olden-vann best som drikke.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da skal jeg sannsynligvis bare trene, jeg har ingen andre planer. Nå starter arbeidet frem mot neste mål, som er å gjøre det bra under EM i Tyskland i august. Selv om jeg forhåpentlig får reist litt på hytta innimellom, blir det ikke så mye sommerferie fremover. (Vilkår)

Her kjører DN Jaguar I-Pace
Jaguars første elbil er ikke bare en elegant bil, den byr også på allsidige egenskaper.
01:49
Publisert: