– I år har vi fått hele 20.540 flere medlemmer enn i 2015. Det er et historisk godt resultat – og den største medlemsøkningen i DNTs 148-årige historie, sier foreningens generalsekretær Nils Øveraas.

Foreningen har nå 290.790 medlemmer.

Turistforeningen har de siste årene satset spesielt på barn- og unge, blant annet gjennom økt aktivitet og vekst i Barnas Turlag. Tallene viser at det er størst økning nettopp blant de yngste – Barnas Turlag (0-12 år) har fått over 20 prosent flere medlemmer i år, mens DNT Ung (13-26 år) har hatt en vekst på drøyt 15 prosent og har passert 40.000 medlemmer.

Nytt av året er et eget familiemedlemskap, noe DNT også merker effekten av.

– Det er gledelig at målrettet arbeid for å utvikle og forbedre tilbudet gir så konkrete resultater i form av flere deltakere og medlemmer. Og at enkle nærturer og aktiviteter for barn, unge og eldre, vokser parallelt med mer krevende aktiviteter som langturer og toppturer. Det har betydning for livskvalitet og folkehelse, og taler godt for at den positive utviklingen kan fortsette, sier Øveraas.

Les også:
Nordmenn bøtelegges for å gå på rulleski

Geilo-snø til halv pris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Klassisk skiteknikk med Erling Jevne
00:00
Publisert: