Oslo Børs slet lenge i negativt terreng, men snudde til pluss, godt hjulpet av gode makrotall fra USA.

Roper kjøp i Yara
Fondsfinans har snudd fra salg til kjøp i Yara International, og oppjustert kursmålet sitt fra 190 til 220 kroner. Analytiker Per Haagensen viser blant annet til at ureaprisene trolig bunner ut snart, og at nitratprisene som selskapet annonserte var høyere enn ventet.

Han viser også til at aksjekursen har falt 15 prosent siden meglerhusets forrige oppdatering.

Men kjøpsanbefalingen gikk ikke akkurat rett hjem.

Yara YAR falt 1,07 prosent til 193,60 kroner.

Enda verre var dagen for eierne av Rec-aksjer REC. Aksjen falt for første gang i historien under 15 kroner. Solenergiselskapet endte ned 2,35 prosent til 14,98 kroner.

Vil ha stresstester
USA foreslår at europeiske myndigheter kan gjennomføre stresstester av banker for å berolige investorer, likt hva amerikanske myndigheter har gjort.

"Finansministre fra G20-landene møtes senere denne uken, og USA planlegger å oppfordre til en mer transparent tilnærming til stresstesting av banker for å berolige investorer. Men for at det skal virke, må de publiserte testresultatene være troverdige. Det er et problem", skriver Wall Street Journal onsdag.

Avisens journalist David Reilly skriver i sin kommentar at slike testet bør bli gjort med en plan om krav til bankene om å øke egenkapitalen om nødvendig. Han foreslår at Den europeiske sentralbanken kan få en rolle i å gjennomføre testene, men at den virkelige jobben bør bli gjort at de respektives land finansreguleringsmyndigheter.

En utfordring kan ifølge Reilly bli hvilke stressfaktorer som skal testes. Han viser til at i tillegg til boligpriser og ledighet har Europa utfordringer med stor statsgjeld, og at det vil være politisk umulig og i hele tatt foreslå en test som antar at Hellas eller Portugal misligholder gjelden sin.

Oljeprisen bråsnudde
Oljeprisene åpnet dagen med å fortsette nedturen. Men da USA-børsen åpnet, snudde det.

Oljeprisen endte med å stige nær en og en halv dollar.

Statoil STL steg 1,93 prosent til 132,00 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp ned 0,70 prosent til 346,71 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.