- Vi er egentlig godt fornøyd selvom vi hadde en nedgang, sier administrerende direktør Bjørn Håvard Solli (40) på Tusenfryd.

Fasiten viser at parken på Vinterbro utenfor Oslo fikk 455.000 gjester ifjor mot 475.000 året før.

- I denne bransjen er det jo slik at nye store investeringer, som vi foretok før 2013-sesongen, betyr flere gjester og det vi gjerne kaller en champagneeffekt. Når vi tar det i betraktning ble fjoråret bra, sier han.

Nær null bokført egenkapital
Til tross for gjestesvikt, viser bunnlinjen bedring. Men det skyldes nedskrivninger og andre forhold av mer finansielle karakter. Selskapet har blant annet betydelig gjeld til sin eier; det spanske fritidsparkkonsernet Parque Reunidos med fem milliarder kroner i omsetning. Regnskapet viser 272 millioner kroner i gjeld til eieren. Det er 120 millioner kroner mindre enn året før og skyldes konvertering av gjeld til egenkapital. Likevel er den bokførte egenkapitalen såvidt i pluss med 645.000 kroner. "På tross av lav regnskapsmessig egenkapital, anser styret egenkapitalen som forsvarlig", heter det i årsberetningen. Det begrunnes med betydelige merverdier ut over de bokførte samt en sterk kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter på 20 millioner kroner.

Inntektene for fornøyelsesparker som Tusenfryd påvirkes av de økonomiske konjunkturene, men Bjørn Håvard Solli ser foreløpig ingen tegn til at nordmenn bruker mindre penger på fornøyelser.

- Det er fortsatt veldig tidlig i sesongen, men trendmesig har vi  ingen indikasjoner på svekket kjøpekraft, sier sjefen for 33 fast ansatte og 700 sesongarbeidere på Tusenfryd.

 

Vær og vann
Om Tusenfryd fikk færre besøkende, var utviklingen langt mer positiv for Bø Sommarland i Bø i Telemark. Vannaktivitetsparken, som også eies av Parque Reunidos som et datterselskap av Tusenfryd, økte antall gjester fra 130.000 til 150.000. Omsetningen økte fra snaut 38 til 45 millioner kroner. Driftsresultatet ble nær tredoblet til 4,6 millioner og overskuddet før skatt endte på 3,8 millioner mot 1,2 millioner i 2013.

 

 

 

Les også:
Brenner for friluftsliv dnPlus

Oljeserviceskrell på børsen

Så mye får barnefamiliene fra staten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.