70 prosent av mennene og 56 prosent av kvinnene legger ikke fra seg mobiltelefonen når de leker med barna, ifølge en undersøkelse gjort av YouGov på vegne av medieselskapet Eniro.

– Smarttelefoner tar mer og mer plass i hverdagen, og tar man med mobilen i lek med barn, kan det fort bli mer fristende å surfe på mobilen enn å følge med på ungene, sier Pierre Mårtensson, administrerende direktør i medieselskapet Eniro.

Ikke i kirken

Kirken er det stedet hvor flest oppgir at de legger fra seg mobiltelefonen. 69 prosent sier at de lar mobilen ligge når de er på kirkebesøk.

7 prosent av dem som svarte på undersøkelsen, oppgir at de aldri legger fra seg mobilen.

Undersøkelsen er gjennomført i mai og juni i år og er besvart av et landsrepresentativt utvalgt på 1.752 respondenter over 18 år.

Verst i Oslo

Det er Oslo-barn som klager mest på foreldrenes mobilbruk, fremkom det av en undersøkelse i fjor.

En av fem foreldre i Oslo oppga at de opplever å bli kjeftet på av barna, fordi de er for oppslukt av mobiltelefonen og nettbrett.

På landsbasis svarte 11 prosent av norske foreldre at barna klaget på mobil- og nettbrettbruken deres på ferie eller under fritidsaktiviteter, meldte Aftenposten.

I Trøndelag og Nord-Norge var det 4 prosent som svarte det samme, framgår det av undersøkelsen som YouGov gjennomførte for Codan forsikring.

 

LES OGSÅ: Slik fungerer Anonymous-gruppen som angrep Norge

Ukraina i gang med storstilt angrep vest for Donetsk(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.