Mandag ble en fritidsbolig på Skjæløy i Østfold solgt for 10,6 millioner kroner - hele 3,6 millioner kroner over prisantydning og takst.

For denne summen sikrer kjøperen seg et oppussingsobjekt fra 1934. Selve hytta er på 94 kvadratmeter. På kjøpet følger riktignok egen strandlinje, badeplass og brygge.

- Her var det unik beliggenhet som ble avgjørende, understreker ansvarlig megler Petter Johnsen i Proa Eiendomsmegling Bekkestua.

Ble overrasket

Daglig leder Petter Johnsen i Proa Bekkestua. FOTO: Pressebilde
Daglig leder Petter Johnsen i Proa Bekkestua. FOTO: Pressebilde
Den spinnville budrunden fant sted bare én uke - og én visning - etter at hytta ble lagt ut på markedet. Johnsen legger ikke skjul på at utfallet overrasket.

- Vi følte vi hadde trukket det ganske langt da vi gikk ut med en prisantydning på syv millioner, sier han og utdyper:

- Hytta i seg selv er av eldre forfatning, men det var lite å sammenligne med. I dette området er det relativt lav omsetning.

Marked på opptur

Norske sjøhyttemeglerne ventet god fart i markedet allerede fra sesongstart. Lav rente, sterkt boligmarked og euro-dyre utenlandsboliger ga tro på en hyggelig sommer, skrev DN tidligere i år. (NB. krever innlogging).

Så langt står utviklingen til forventningene, slår administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge fast.

- Vi får tilbakemeldinger om at det er høy aktivitet i sjøhyttemarkedet. Interessen er større enn det vi har opplevd de siste årene, sier Dreyer.

Mandag skriver DN også om opptur i høyprismarkedet - det vil si fra 20 millioner kroner og oppover. På kort tid har megler Jan I. Opthun solgt to fritidsboliger i «meget høy prisklasse».

- Mange nordmenn har mye penger, vedgår han.

- God fart

Meglertopp Dreyer ønsker ikke å kommentere det aktuelle salget på Skjæløy, men viser til at det nå ikke er uvanlig med fritidsboliger som går over prisantydning.

- Dette vitner om at det er mye bedre fart i hyttemarkedet nå enn det har vært de siste årene.

Megler Johnsen mener Skjæløy-hytta har flere faktorer som gjør den attraktiv, deriblant gode solforhold og kort avstand til Oslo. Totalt var ni budgivere med i budrunden, mens 70 personer stod oppført på interessentlisten.

- Det er jo tomten du betaler for, sier megleren.

Les også:
- Når du får nei, nei og nei - da er det lett å miste motet
- Statoil er avhengig av norske leverandører
Dette lanserer Apple i kveld (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.