Landstedet på Hasselholmen i Kragerø ble lagt ut for salg i slutten av mai med en prislapp på 28 millioner kroner.

Etter en uke var eiendommen i sjøkanten solgt.

Det opplyser advokat og eiendomsmegler Jan I. Opthun i meglerselskapet Estate til DN.

Han vil hverken si hvem kjøper er, eller hvor mye vedkommende ga for landstedet. Men Opthun fastslår at kjøperne i det dyreste hyttesegmentet har våknet for første gang siden finanskrisen i 2008.

- Jeg hadde et annet salg for to uker siden i en meget høy prisklasse. Den gikk også veldig raskt. Felles for de to eiendommene er at det meste stemte og var på plass for kjøper. Når det er det, blir slike eiendommer solgt raskt, sier Opthun.

Selektive kjøpere

De to byggene på Hasselholmen er fra henholdsvis 1878 og 2007, og har til sammen seks soverom, tre bad og flere stuer. De nye eierne kan i tillegg benytte seg av innlagt strøm, egen brygge og flere boder.

Dagens kjøpere er kresne, mener Opthun.

- Kjøperne i dag er kravstore og selektive. Men når det meste er på plass, kan det gå fort fordi mange nordmenn har mye penger, sier han.

Opthun har sett en klar endring i hyttemarkedet den siste tiden.

- Det er helt klart en endring. Nå er det liv i høyprismarkedet igjen, interessentene har omsider kommet på banen. Det har vi ventet på i syv år, siden 2008, sier han.

Svakere krone

Forklaring på hvorfor markedet for fritidsboliger i 20 millionersklassen har løsnet, tror Opthun kan handle om to ting:

  • Svakere krone
  • Bedre norske somre

- Det kan være at utenlandsfarerne er tilbake igjen i Norge fordi vi har hatt to knallbra somre de siste årene. I tillegg har den norske kronen svekket seg i verdi, slik at det er dyrere  å kjøpe fritidsbolig i utlandet nå enn tidligere, sier Opthun.

Godt hyttesalg

Etter at Norges Bank senket styringsrenten i vinter, har flere husholdninger kunnet sikre seg lån til en rekordlav rente. Dette gir seg størst utslag i det laveste hyttesegmentet, hytter under fem millioner kroner, tror megleren.

- Det er ikke så mye lånekapital på de dyreste hyttene, og da betyr ikke lånerentene så mye. Men hyttesalget går generelt bra nå, og vi har solgt mer hittil i år enn vi gjorde på samme tid i fjor, sier Opthun.

- Får selgerne i høyprissegmentet en pris de blir fornøyde med?

- Ja, men det ligger fortsatt mange dyre eiendommer ute for salg. Flere har kanskje ventet, og legger ut eiendommen sin nå. At folk vil ha noe før ferien, spiller også inn på salget, tror megleren.

 

Les også: USA-turen 30 prosent dyrere på ett år

Statoil er ikke noe Blå Kors heller

Eneste statsselskap med privatfly

Tyrkiske lire faller kraftig(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.