- Det var et veldig trykk på visningene, sier eiendomsmegler Henning Hesselberg i Fredrikstad-baserte Stavlund til Dagens Næringsliv.

I helgen ble de ni fritidseiendommene nær sjøen på Hvaler utenfor Fredrikstad lagt ut for salg.

Eiendomsmegleren anslår at det var godt over hundre personer innom på den tre timer lange visningen av hyttene.

- Det var heldigvis ganske bra vær, sier Hesselberg.

Klokken 15.30 onsdag ettermiddag var samtlige ni hytter solgt.

Tørrtoaletter

De 38 kvadratmeter store hyttene på Kirkøy, 40 minutters biltur fra Fredrikstad, er hverken koblet opp mot vann eller avløp. De har dermed ikke bad, men tørrtoaletter.

Prisantydningen lå på mellom 2,1 og 2,5 millioner kroner for de ni hyttene som ble oppført i 1962.  Den ene hytten ble imidlertid solgt for 3,6 millioner kroner, 1,1 millioner kroner over takst.

- Det var den hytten med best beliggenhet, sier Hesselberg.

Dårlig standard, bra beliggenhet

En annen av hyttene gikk 700.000 kroner over takst. Resten gikk i området mellom 2,5 og 2,6 millioner kroner, ifølge Hesselberg.

- Dette var små hytter og standarden var relativt dårlig. Men beliggenheten var bra. Rundt 2,5 millioner kroner for disse hyttene er forholdsvis rimelig. Å få tak i hytter med bra beliggenhet til 2,5 millioner kroner er ikke så enkelt, sier Hesselberg.

Det er fagforeningen til Fredrikstad-bedriften Denofa som nå har solgt unna ni av hyttene sine. Denofa-hyttene er blitt fradelt med egne tomter og selges som egne, små fritidseiendommer med tinglyste båtplasser og biloppstillingsplasser.

Tre hytter ble solgt for to år siden. Foreningen skal beholde et par av hyttene.

Ifølge Hesselberg åpner reguleringsplanen for å bygge på inntil 15 kvadratmeter i forbindelse med innlegging av vann og avløp. Hesselberg anslår at det kan koste opp mot en million kroner med påbygg, vann og avløp, bad og oppussing.

Les også:

Østfold på salgstoppen

Kraftmegler kjøper Uglands landsted

Dyrest sjøhytte i vest  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.